GRASP Paris - Global Romanian Society of Young Professionals

GRASP Paris - Global Romanian Society of Young Professionals GRASP Paris is one of the GRASP local chapters, a community of Romanian young professionals. We organize social events and different projects within our network in order to stimulate the civic involvement and knowledge transfer.

Founded in 2008 at the initiative of a group of young Romanian students in Budapest, GRASP is a global, non-governmental, non-profit organization which is not politically affiliated. GRASP is an open network of young professionals and other organizations who share with us the mission to actively contribute in bringing a change in Romania through civic involvement, improving public policies, knowledge and know-how transfer, encouraging dialogue and public debates and supporting entrepreneurship. We collaborate with more than 40 organizations from Romania and Diaspora. Our main areas of activity are: public policy, civic implication and education

Fonctionnement normal

01/12/2020
Ambasada României în Franța / Ambassade de Roumanie en France

Ambasada României în Franța / Ambassade de Roumanie en France

Mircea Cantor, Cristian Măcelaru, Matei Vișniec, DJ BOg, alături de alți români din Franța, într-un program special online realizat de Ambasada României în Franța cu ocazia Zilei Naționale.

Mircea Cantor, Cristian Măcelaru, Matei Vișniec, DJ BOg, aux côtés d'autres Roumains de France, dans un programme spécial en ligne réalisé par l'Ambassade de Roumanie en France à l'occasion de la Fête Nationale.

15/08/2020
ERKA

ERKA

Urmatorul live susținut de Ruxandra Serban, Fondator și CEO Erka și invitata ei, Connie Larkin, va avea loc joi, 20 August ora 18:00 (Fr) / 19:00 (Ro).
Vor avea o conversatie despre “NU STIU”.
Connie Larkin este leader în educația ontologică, autor, executive coach, instructor de photo reading.
Mai multe informații despre Connie Larkin aici:
https://www.facebook.com/connielarkinromania/
#ConnieLarkin #educatiaontologica

24/06/2020
ERKA

Antreprenor în diaspora 👩‍💻 👨‍💻 ? Cu siguranta te-ai confruntat cu limitele şi complexele pe care uneori le au românii din străinătate.

Pentru a afla cm poți deveni cea mai bună versiune a ta 💪💪💪 participă joi, 25 iunie, ora 18:00 🇫🇷 / ora 19:00 🇷🇴 la o conversație inspirațională alături de Connie LARKIN, specialist în educația ontologică, executive coach, trainer.

Înscrierile se fac la link-ul de mai jos iar participarea este gratuită https://www.facebook.com/erka.ro/videos/264234294807098/?sfnsn=mo&d=n&vh=e

Dragi Români din diaspora!

Bine ați venit în acest nou spațiu de discuții!

Suntem încântați să vă oferim un moment de inspirație și de impact pozitiv asupra Dvs, dar și a celor din jurul Dvs, în prezența invitatei noastre.

Ruxandra ȘERBAN, CEO & ERKA are plăcerea de a vă invita joi, 25 iunie, ora 18:00 (FR) / ora 19:00 (RO) la o conversație inspirațională alături de Connie LARKIN, specialist în educația ontologică, executive coach, trainer.

În cadrul acestei întâlniri vom discuta timp de o oră despre educația ontologică, despre antreprenoriat în diaspora, despre complexele și limitele pe care uneori le au românii din străinătate, dar, mai ales, despre cm pot fi depășite acestea pentru a deveni cea mai bună versiune a noastră.

Vom explora oportunitățile de a ne schimba pe noi înșine și de a reuși în viață, ceea ce se va revela a fi util pentru cei din jurul nostru, dar și pentru comunitatea din care facem parte.

Dacă vă doriți să aveți in permanență un impact pozitiv, atunci sunteți unde trebuie !

Dacă ați cunoscut adversitatea și doriți să împărtăsiți experiența Dvs, atunci sunteți unde trebuie!

Dacă sunteți în căutare de soluții pentru a vă pune în mișcare și pentru a vă îmbunătăți viața, atunci sunteți unde trebuie!

Daca vreti sa aveti o noua perspectiva asupra vietii, atunci sunteti Unde trebuie!

Suntem nerăbdători să ne întălnim joi, 25 iunie la 18:00 (FR) / 19:00 (RO)!

Vă puteți înscrie aici: https://www.facebook.com/erka.ro/videos/264234294807098/?sfnsn=mo&d=n&vh=e

Participarea este gratuită.

Connie Larkin s-a născut in București. A fugit de regimul comunist și a plecat în Israel în 1983. Acolo s-a descoperit prin ajutorul educației ontologice, știința care se ocupă cu studiul ființei.
A scris cartea “You Asshole, YOU caused it”, în care descrie experiențele prin care a trecut, cm ar fi fuga dintr-un regim autoritar sau o luptă de integrare într-o societate nouă și complet străină și întâlnirea cu educația ontologică, pe care o practica neîncetat de mai bine de 30 de ani.
Mai multe informații despre Connie Larkin și cursurile ei aici: https://www.facebook.com/connielarkinromania/
#imagine #romani #Romania #diaspora #antreprenoriat #leadership #educatiaontologica #ConnieLarkin #PositiveImpact #IChangeMyselfToChangeTheWorld #Share #RomaniAfara #Community #StrongerTogether #Conversatii

04/06/2020
Recorder

Școala online în România rurală. Conform Ministerului de Educație, 90% dintre elevi au acces la tehnologie, însă realitatea este cu totul alta.

Un reportaj Recorder arată cm (nu) învață copiii din medii defavorizate în timpul pandemiei.

Tu poți ajuta! Fii investitor în educație și susține Educhance - șanse la educație, ca măcar o parte din copiii și cadrele didactice din școlile identificate să poată avea acces la educația online.

🤲💸Donează pentru proiect!

💻📱Donează-ți calculatorul, laptopul sau tableta, pe care nu le mai folosești!

➡️➡️ https://educhance.ro/ ⬅️⬅️

Împreună investim în educație!

#GRASPcommunity #EduChance #educationmatters

Am mers în câteva sate din jumătatea de sud a României pentru a vedea cm funcționează școala online dincolo de declarațiile oficiale.

La mulți ani tuturor copiilor! Astăzi este ziua lor, și a copilului din noi. 🥳De-a lungul anilor, #GRASP a susținut și i...
01/06/2020

La mulți ani tuturor copiilor! Astăzi este ziua lor, și a copilului din noi. 🥳

De-a lungul anilor, #GRASP a susținut și implementat proiecte de mentorat și educație pentru elevi și studenți. Iar astăzi lansăm o nouă campanie de susținere a educației pentru acei copii care nu au acces la resursele necesare pentru o educație online.

Ne-am parteneriat cu Educhance - șanse la educație, o inițiativă excelentă și atât de necesară, pentru a ajuta să dotăm școli și elevi cu calculatoare și tablete. Pe lângă materiale, proiectul Educhance se ocupă și de partea de training, atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice. Nu este suficient ca fiecare copil să aibă un calculator și conexiune la internet, trebuie să înțeleagă cm să-l folosească și cm îl poate ajuta să-și continue cursurile online pentru a minimiza riscul decalajului.

12 școli și peste 2500 de elevi din medii defavorizate fac parte din lista de beneficiari.

Fii investitor în educație în 3 pași:

1️⃣ Ai un device (calculator, laptop, tabletă) pe care nu-l mai foloseșți? Donează-l! 💻📱

🇷🇴 În România colectarea device-urilor se face la centrul Salvați Copiii - Iași , Aleea Ion Simionescu nr.6, PT 15, Iași, Județul Iași, 707027

🌍 În diaspora: ne poți contacta în privat și-ți vom da detaliile necesare depinzând de unde te afli.

2️⃣ Compania unde lucrezi își schimbă device-urile în mod recurent? Povestește-le despre acest proiect. Și nu ezita să ne contactezi dacă ai nevoie de mai multe detalii.

3️⃣ Vrei să faci o donație? Aici ai detaliile necesare:

https://educhance.ro/

Proiectul a apărut ca un răspuns la situația actuală, cauzată de pandemia Covid-19, însă inițiatorii își propun să-l continue pe o durată lungă pentru a da pas la digitalizarea școlilor și a educației în România, și a oferi acces la educație tuturor copiilor, dar mai ales celor din medii defavorizate.

#GRASPcommunity #Access2Education #educationfirst #educatiaconteaza #call2action

👷‍♀️👩‍🎓👨‍🌾 COVID-19 a avut impact negativ si asupra ta? In profesie ? In cautarea unui job? In propriul business ? In pr...
29/05/2020

👷‍♀️👩‍🎓👨‍🌾 COVID-19 a avut impact negativ si asupra ta? In profesie ? In cautarea unui job? In propriul business ? In probleme administrative (acte, somaj, gasirea unei locuinte) ?
GRASP Barcelona - Global Romanian Society of Young Professionals si 12 mentori din diverse domenii sunt disponibili sa ofere suport pentru romanii din 🇪🇸 Momentan consilierea psihologica, juridica si suportul financiar NU sunt in scopul programului. Mai multe detalii despre initiativa pe www.barcelona.mygrasp.org/mentorship #GRASPcommunity #GraspBarcelona #mentorship #OComunitateMaiPuternica #RomaniCatalunya #RomaniBarcelona #covid19

Zi de dubla sarbatoare in 🇷🇴 Hristos s-a Inaltat si celebrarea Eroilor 🙌 #ziuaeroilor
28/05/2020

Zi de dubla sarbatoare in 🇷🇴 Hristos s-a Inaltat si celebrarea Eroilor 🙌 #ziuaeroilor

25/05/2020
GRASP - Global Romanian Society of Young Professionals

Dezvoltare personala 💡 dar si relaxare 😎! Trei evenimente pregatite de colegii din GRASP pentru aceasta saptamana. Detalii mai jos 🧐

Trei evenimente #GRASP de neratat pentru urmatoarea saptamana!

🇮🇹Marti 26 mai, GRASP Milano - Global Romanian Society of Young Professionals organizeaza un nou webinar despre importanta feedbackului si asertivitatii in comunicare.
👉https://www.facebook.com/events/3074310889303315/

🇩🇰Miercuri 27 mai, GRASP Copenhagen - Global Romanian Society of Young Professionals impreuna cu RO100 Copenhaga ne invita intr-o calatorie virtuala de redescoperire a echilibrului personal.
👉https://www.facebook.com/events/545979629611291/

🇬🇧Luni 1 iunie, GRASP London - Global Romanian Society of Young Professionals organizeaza Romanian Pub Quiz online. O seara de fun la inceput de saptamana!
👉https://www.facebook.com/events/262659844931781/

Prietenii de la ERKA Paris au pregatit un ghid simpatic si foarte util pentru reluarea activitatii in magazine in cele m...
23/05/2020

Prietenii de la ERKA Paris au pregatit un ghid simpatic si foarte util pentru reluarea activitatii in magazine in cele mai bune conditii 👍 . Pe langa bunele practici la inchiderea si deschiderea magazinului gasiti acolo afise foarte de folos pentru relatia cu clientii 🧘‍♀️. Daca doriti sa le personalizati cu logo-ul magazinului sunt mai mult decat bucurosi sa va dea o mana de ajutor !💪💪💪 #shopping #commerce #commercants #deconfinement

Call for tender! #GRASPwebsite 🇷🇴 Suntem în căutarea unui web developer/designer, freelancer sau agenție. Poți să ne aju...
12/05/2020
Call for tender: GRASP website – GRASP – Roots for a Better Society

Call for tender! #GRASPwebsite
🇷🇴 Suntem în căutarea unui web developer/designer, freelancer sau agenție. Poți să ne ajuți să construim un website pentru comunitatea noastră globală ?
Aplică până pe 22 mai 2020. Ajută-ne să ne actualizăm!

Detalii despre proiect și aplicație: http://www.mygrasp.org/call-for-tender-grasp-website/

🇬🇧 We are looking for a web developer/designer, be it freelancer or agency. Can you help us build a website for our global community? We invite you to send your offer by 22 May 2020. Help us get upgraded!

Project brief and application details at the link below.

#NGOwebsite #webdesign #webdevelopment #webfreelancer

La mulți ani, Europa! 🇪🇺 Astăzi sărbătorim 70 de ani de solidaritate și pace. Europa este viitorul nostru!De multe ori n...
09/05/2020
Ziua Europei | Uniunea Europeană

La mulți ani, Europa! 🇪🇺 Astăzi sărbătorim 70 de ani de solidaritate și pace. Europa este viitorul nostru!
De multe ori nu ne dăm seama de beneficiile pe care le avem ca cetățeni europeni, însă dacă ai fost student Erasmus, ai călătorit liber, fară viză, te-ai putut conecta la internet în afara țării tale, ai putut lucra în altă țară europeană fară nevoia unui permis de muncă…toate acestea sunt câteva din avatanjele de a fi cetățeni europeni.
Astăzi Europa se confruntă cu una dintre cele mai importante crize economice și de sănătate. Însă super puterea Europei este puterea solidarității și a colaborării. Doar împreună putem trece cu succes peste această perioadă.
La mulți ani, Europa! 🇷🇴🇪🇺 La mulți ani, dragi români europeni!
#StrongerTogether #EuropeDay #UniuneaEuropeana #solidaritate #comunitate
#GRASPcommunity #YoungProfessionals #RomaniaUE
Află mai multe despre Ziua Europei : https://europa.eu/european-union/about-eu/symbols/europe-day_ro

26/04/2020
GRASP Milano - Global Romanian Society of Young Professionals

GRASP Milano - Global Romanian Society of Young Professionals

Suntem bucurosi sa va prezentam pe cei 14 elevi de liceu romani inscrisi in programul "Mentorat pentru succes". Elevii beneficiaza de sesiuni de mentorat ghidate de profesionisti romani din Milano si au scopul de a le oferi sprijin in formarea unei viziuni de succes, acces la resurse si informatii cu privire la oportunitati de studiu si cariera. Mai multe informatii despre programul GRASP Milano: http://milanomentorship.mygrasp.org/

26/04/2020
GRASP Milano - Global Romanian Society of Young Professionals

Programul #GRASP, Mentorship for Success debuteaza in acest an cu editia de la Milano 🇮🇹, unde 14 tineri profesionisti vor oferi sesiuni de mentorat pentru 14 elevi romani atat din Romania cat si din Italia.

Echipa GRASP Milano - Global Romanian Society of Young Professionals organizeaza pentru prima data aceasta editie. Scopul programului este sa ofere tinerilor mentorati o viziune de succes asupra viitorului, acces la resurse si informatii despre oportunitatile de studiu si cariera atat in Romania cat si in strainatate.

Afla mai multe: http://milanomentorship.mygrasp.org/

Felicitari echipei si mult succes celor 14 elevi participanti! 👏👏

#GRASPcommunity #Mentorship4Success #education #GRASPMilano #YoungProfessionals

Suntem bucurosi sa va prezentam pe cei 14 elevi de liceu romani inscrisi in programul "Mentorat pentru succes". Elevii beneficiaza de sesiuni de mentorat ghidate de profesionisti romani din Milano si au scopul de a le oferi sprijin in formarea unei viziuni de succes, acces la resurse si informatii cu privire la oportunitati de studiu si cariera. Mai multe informatii despre programul GRASP Milano: http://milanomentorship.mygrasp.org/

Colegii de la GRASP Copenhagen - Global Romanian Society of Young Professionals împreună cu Novorésumé organizează un we...
24/04/2020
Sfaturi si trucuri pentru un CV convingator (webinar)

Colegii de la GRASP Copenhagen - Global Romanian Society of Young Professionals împreună cu Novorésumé organizează un webinar despre sfaturi utile celor care doresc să-şi creeze un CV modern și care va atrage atenția angajatorilor.
💻 Zoom 📆 29 aprilie 2020 ⏰ 17:00 CEST
Vezi mai multe detalii în event 👇👇

🔸🔹Participanții vor beneficia de acces gratuit timp de o lună la soluția Premium a platformei Novorésumé. Astfel, puteți aplica toate trucurile aflate pe parcursul webinar-ului direct pe CV-ul vostru, folosind întreaga lor gamă de premium features.

📝 Înscrierea se poate face direct aici: https://bit.ly/3eNEhqD

Esti in cautarea unui job nou si ai realizat ca CV-ul tau este incomplet si invechit? Ce oportunitate buna sa folosesti acest timp liber pen

GRASP - Global Romanian Society of Young Professionals
23/04/2020

GRASP - Global Romanian Society of Young Professionals

Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Cărții! 📚📙📖
Spune-ne care este colțul tău preferat de citit?

Și dacă tot sărbătorim cărțile astăzi, Humanitas pune la dispoziție o serie de cărți online pe care le poți descărca gratuit. https://bit.ly/HumanitasBooks

#WorldBookDay #bookworm #GRASPcommunity

GRASP - Global Romanian Society of Young Professionals
19/04/2020

GRASP - Global Romanian Society of Young Professionals

Paște fericit tuturor celor care sărbătoresc astăzi! 🐣🐰
Bucurați-vă de cei dragi, însă de la distanță. 👩👨‍🦳👱‍♀️👨#stămacasă să ne protejăm și să-i protejăm pe cei din jurul nostru. 🤲😇

#GRASPcommunity #YoungProfessionals

De ce ne-am alăturat acestei inițiative? Și de ce ne dorim ca și tu să o susții? 👐 🙏Pentru că Vecinul Tău.ro acoperă nev...
17/04/2020

De ce ne-am alăturat acestei inițiative? Și de ce ne dorim ca și tu să o susții? 👐 🙏

Pentru că Vecinul Tău.ro acoperă nevoile persoanelor vulnerabile din orașe medii și mici.
Ne-am obișnuit să vedem multe proiecte și inițiative în capitală sau în orașele mari, însă puține ating orașe precum Rădăuți, Moreni, Oltenița, etc.

Practic oriunde există voluntari și bună voință, platforma e acolo să-i conecteze cu beneficiarii din jurul lor. 👥

Dacă ești departe de bunici, mătuși sau unchi care se află în dificultate în această perioadă, caută pe www.vecinultau.ro un voluntar din apropiera lor care să-i ajute cu cumpărăturile necesare. 🕵️‍♀️

#covid19 #stamacasa #solidaritate #comunitate #GRASPcommunity

Când ieși din casă să mergi până la farmacie, gândește-te că și tu poți să dai o mână de ajutor persoanelor vulnerabile din vecinătate:
✅ îți faci un cont personal și vei fi pinned pe harta națională a voluntarilor de pe platforma www.vecinultau.ro
✅ o persoană vulnerabilă de lângă tine - sau o rudă a acesteia - caută pe hartă, te contactează și îți dă o listă de cumpărături
✅ te duci la farmacia cea mai apropiată și iei medicamentele cerute
✅ livrezi ce ai cumpărat și primești banii, așa cm ai stabilit direct cu beneficiarul ajutorului și conform regulilor de igienă și de distanțare socială.

Suntem deja 1000 de voluntari în toată România și numărul crește de la zi la zi. Devino voluntar și ajută-ți vecinii! E simplu și la îndemâna oricui.

#solidaritate #cooperare #fightcovid19 #vecinatate #community

În aceste momente, mulți dintre cei care ne aflăm în afara țării ne facem griji pentru membrii familiei noastre care poa...
14/04/2020
GRASP - Global Romanian Society of Young Professionals

În aceste momente, mulți dintre cei care ne aflăm în afara țării ne facem griji pentru membrii familiei noastre care poate se află într-o situație de izolare, nefiind capabili să meargă la magazin sau la farmacie. Ce-i de făcut?
Vecinul Tău.ro vine în ajutor! Inițiativa ajută beneficiarii din grupurile sociale vulnerabile – seniori de peste 65 de ani, persoane cu dizabilități, familii monoparentale etc. – din România să ia legătura direct și gratuit cu voluntarii din apropriere, pentru a le aduce 🛒cumpărăturile și medicamentele💊 acasă, sau pentru a le plimba animalul de companie.🐾
Astfel, beneficiarii vor putea să rămână acasă, în siguranță. Iar tu vei sta liniștit, de la depărtare, că este cineva în apropiere dispus să-ți ajute familia.

Suntem încântați să susținem această inițiativă și sperăm să poată oferi ajutorul mult dorit tuturor celor care au nevoie în aceste momente critice dar și pe viitor.
Susține și tu! Dă vestea mai departe și implică-te.

👉👉 https://vecinultau.ro/ 👈👈

#covid19 #stămacasa #impreuna #solidaritate #comunitate
#GRASPtheChallenge #GRASPcommunity

În aceste momente, mulți dintre cei care ne aflăm în afara țării ne facem griji pentru membrii familiei noastre care poate se află într-o situație de izolare, nefiind capabili să meargă la magazin sau la farmacie. Ce-i de făcut?
Vecinul Tău.ro vine în ajutor! Inițiativa ajută beneficiarii din grupurile sociale vulnerabile – seniori de peste 65 de ani, persoane cu dizabilități, familii monoparentale etc. – din România să ia legătura direct și gratuit cu voluntarii din apropriere, pentru a le aduce 🛒cumpărăturile și medicamentele💊 acasă, sau pentru a le plimba animalul de companie.🐾
Astfel, beneficiarii vor putea să rămână acasă, în siguranță. Iar tu vei sta liniștit, de la depărtare, că este cineva în apropiere dispus să-ți ajute familia.

Suntem încântați să susținem această inițiativă și sperăm să poată oferi ajutorul mult dorit tuturor celor care au nevoie în aceste momente critice dar și pe viitor.
Susține și tu! Dă vestea mai departe și implică-te.

👉👉 https://vecinultau.ro/ 👈👈

#covid19 #stămacasa #impreuna #solidaritate #comunitate
#GRASPtheChallenge #GRASPcommunity

Adresse

Paris

Produits

Social projects; Social events; Social fun.

Notifications

Soyez le premier à savoir et laissez-nous vous envoyer un courriel lorsque GRASP Paris - Global Romanian Society of Young Professionals publie des nouvelles et des promotions. Votre adresse e-mail ne sera pas utilisée à d'autres fins, et vous pouvez vous désabonner à tout moment.

Contacter L'entreprise

Envoyer un message à GRASP Paris - Global Romanian Society of Young Professionals:

Organisations à But Non Lucratifss á proximité


Autres Organisation non gouvernementale (ONG) à Paris

Voir Toutes